10 tips om mooier te fotograferen

10 TIPS OM MOOIER TE FOTOGRAFEREN Autosport carspot carlive.nl
10 TIPS OM MOOIER TE FOTOGRAFEREN Autosport carspot carlive.nl
  1. is er voldoende licht, pas op met tegen de zon in fotograferen, hiermee loop je de kans dat de foto overbelicht raakt.
  2. Heb je een prachtige auto gevonden, probeer dan niet te dichtbij te fotograferen, ook met een klein stukje achtergrond krijg je een mooie foto.
  3. Probeer ook met je fototoestel eens laag vanaf de grond te fotograferen, hiermee komt de auto heel nadrukkelijk over.
  4. Maak ook eens detailshots, van bijvoorbeeld de typeaanduiding of bijvoorbeeld de remklauwen.
  5. Een foto van het interieur kan ook eenvoudig gemaakt worden als je maar goed oplet dat het raam niet spiegelt op je foto.
  6. Een detail foto van een koplamp met daarop een stukje zijkant van de auto, dit kunnen ook mooie foto’s worden.
  7. Een rijdende auto fotograferen, bijvoorbeeld op de snelweg is niet zo moeilijk als het lijkt. Probeer je camera mee te bewegen met de rijdende auto.
  8. Een foto maken van bovenaf, wanneer je hoger staat dan de auto, probeer dan de auto in z’n geheel op de foto te zetten, zo krijg je een nog grotere auto in beeld.
  9. Schuin voor de auto staan en dan de voorzijde inclusief de zijde te fotograferen, en probeer door je hurken te gaan waardoor je op dezelfde hoogte staat als de auto.
  10. En tenslotte veel oefenen, maak van een bepaalde auto heel veel verschillende foto’s uit verschillende hoeken, hierdoor leer je veel sneller hoe je de lens moet richten.

Een mooie achtergrond

Een mooie achtergrond zorgt ook voor een bepaalde sfeer. Kijk goed hoe je de auto centraal stelt op de foto. Bepaal de juiste hoek en daardoor krijg je een mooie auto foto.

10 tips fotograferen auto's autospot carspot carlive.nl
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Welke lens gebruik je voor het fotograferen en carspotten van auto’s?

Wij gebruiken een lens met een groot zoombereik. Dit betekent dat je een auto van dichtbij kunt fotograferen maar ook van afstand een rijdende auto.

Welke camera heb je nodig om mooier te fotograferen?

Voor het fotograferen en carspotten van auto’s kun je iedere camera of zelfs je telefoon gebruiken. Wanneer je een camera wilt kopen, kijk dan bijvoorbeeld naar een spiegelreflex camera. Het grote voordeel van een spiegelreflexcamera is dat je lenzen kunt wisselen. De lenzen moeten dan wel dezelfde aansluiting hebben. Ieder fotocamera merk heeft zijn eigen “koppeling”.

Het grote voordeel van een (digitale) spiegelreflexcamera is dat je lenzen kunt wisselen.

Maar een nadeel van een digitale spiegelreflexcamera is het formaat en het gewicht. Het is een grote camera om mee te nemen en ook tijdens het wandelen heb je een grote camera vast. Zeker als je lens hebt met een groot zoombereik dan is de lengte van de lens op de camera ook groot.

Een pocket digitale fotocamera is ook uitstekend om auto’s mee te fotograferen.

Het voordeel van een pocket digitale fotocamera is dat je deze gemakkelijk mee kunt nemen. Je steekt deze camera gemakkelijk in je zak of rugtas.

Het voordeel van een pocket digitale fotocamera is dat je deze gemakkelijk mee kunt nemen

En nog een ander groot voordeel van een pocket camera is dat je geen lens hoeft te wisselen. meestal heeft een pocket camera een groot zoombereik waardoor je in alle omstandigheden prima kunt fotograferen. En met dit type camera kun je ook vaak filmen, zelfs in HD-kwaliteit.

En met dit type camera kun je ook vaak filmen, zelfs in Full HD-kwaliteit of 4-K.

[transitionslider id="2"]
“border:none”

Bekijk hieronder de Weersverwachting van Nederland

“border:none”

Bekijk hieronder de weersverwachting van Dusseldorf

“border:none”